HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Organik Zeytinyağ Çeşitleri Nelerdir?

29-11-2021 11:54
Organik Zeytinyağ Çeşitleri Nelerdir?

Erken hasat döneminde toplanır, 410 polifenol değerinde, asitlik oranı ise 100 gramda 0,25 olan oldukça sağlıklı bir zeytinyağı türüdür. Polifenoller; memecik türü zeytinyağında oldukça fazla ve insan sağlığı için çok önemlidir. Bir ilaç görevi gören polifenol, her molekülde birden fazla fenol grubunun bulunduğu bileşenlerdir. Bitkiler tarafından doğal olarak üretilir ve bitkiye doğal rengini vermesiyle de bilinir. Strese iyi gelmesi, antioksidan özelliği olması ve kanser riskini azaltmada yardımcı olduğu doğrulanmıştır. Stresi azaltarak henüz doğrulanmamış ruhsal bir çok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Ciltte, doğal yaşlanmayı yavaşlatır ve aynı zamanda deri altı hastalıklarında da fayda sağlamaktadır.
 
 Memecik Organik Naturel Sızma Zeytinyağı
 
 
Yine erken hasat dönemi toplanan zeytinlerden üretilir. Asitlik oranı 100 gramda 0,25'tir. Polifenol değeri 339 mg'dır. Çiğ olarak tüketilebilir. Edremit-Ayvalık zeytinlerinden üretilir. Erken hasat döneminde toplanan zeytinler maksimum 20 derecede muhafaza edilip fenolik bileşenler açısından zenginliğini kaybettirmeden, çuval kullanılmadan özel 70 kiloluk sepetler ile fabrikaya taşınır ve üretime geçilir. Görünüş itibariyle altın sarısı ilgi çekici bir rengi vardır. Kanser riskini azaltır. Antioksidan açısından sık tercih edilir. Tüketiciler tarafından en sık tercih edilen Zeytinyağı türlerinden biridir.
 
 Ayvalık Organik Naturel Sızma Zeytinyapı
 
 
Meyvemsi aromaya sahiptir ve tadı oldukça serttir. Oleik asit değeri 100 gramda 0,25'tir. Domat Zeytinyağını tadarken, genzinizde hafif yanma hissiyle beraber güzel bir tat bırakması yağın organik olduğunu ve fenolik bileşenlerin çok olduğu anlamına gelmektedir. Sağlıklı bir yağın hafif acımtırak bir aroması vardır. Domat Zeytinyağını tüketirken domates yaprağı, domates ve çimenin aromasını hissetmeniz mümkün. Bu zeytinin karakteristik özellikleridir. E vitamini açısından oldukça zengin ve antioksidan özelliğine sahiptir. Böylece cilde ve sindirim sistemine fayda sağlar. Damak zevkinize göre soğuk mezeler ve salatalar için çok uygundur.
 
Domat Organik Naturel Sızma Zeytinyağı 
 
 
Oleik asit olarak 0,25 orana sahiptir. Ladolia ağacından ekim ayında olgunlaşmaya başlayan zeytinlerden soğuk sıkım olarak elde edilir. Sıcak ve soğuk yemeklerinizde tüketilebilir. Diğer zeytinyağlara nazaran pilav, ızgara soğuk meze gibi yiyeceklerde sık tercih edilir. Hem sıcak yemeklerde hem çiğ olarak tüketilmesi yağın her damak tadına uygun aroması olduğunu desteklemektedir. Taze kokusu ve baskın meyvemsi tadı vardır. Gurmelerin zeytinyağı olarak bilinen oldukça kaliteli bir yağdır. Sağlık açısından bir çok faydası olmasının yanı sıra en çok kolesterol için şifa olduğu bilinir.
 
 Ladolia Organik Naturel Sızma Zeytinyağı
 
 
Koroneiki bitkisi zeytinyağı üretiminde kullanilan en yaygın zeytin ağacıdır. Bodur ağacındaki zeytinlerden elde edilir. Oleik asidi maksimum 0,3'tür. Erken hasat dönemi toplanıp 2-4 saat içersinde soğuk sıkım ile kaliteli bir yağ elde edilir. Yakıcı bir tada sahiptir sıcak yemeklerde kullanılması pek uygun değildir. Karakteristik bir yağ olup soğuk yemeklerde çiğ olarak tüketimi önerilir. Antioksidan özelliği oldukça yüksek yağlardandır.
 
 Koroneiki Organik Naturel Sızma Zeytinyapı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.