HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Zeytinyağlı Enginar (6 kişilik)

Zeytinyağlı Enginar (6 kişilik)

Zeytinyağlı Enginar (6 kişilik)

Malzemeler

6 adet taze Urla Enginarı
1 çay bardağı Dizem Zeytiyağı
1 adet soğan
1 su bardağı taze bezelye
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
½ demet dereotu
Tuz
½ Limon

Hazırlanışı

Soğan, havuç ve patates küp küp doğranır. Tavada ilk önce dizem zeytiyağı ile beraber soğan ve havuç kavrulur. Daha sonra bezelye ve patates ilave edilir. 5 dakika tahta kaşıkla arada sırada karıştırılarak kavrulur. Bu karışım tavanın içine hiç boş yer kalmayacak şekilde yayılır ve 6 adet yıkanmış temizlenmiş enginar iç tarafları alta gelecek şekilde bu karışımın üzerine dizilir.

Tavanın kapağı kapatılır ve 7 dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra önce enginarlar bir servis tabağına alınır. Enginarların içleri havuç ,patates ,soğan ,bezelye karışımı ile doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu ve limon dilimleri koyularak servis yapılır. Afiyet olsun..

Urla Enginarı

Urla Enginarı

Enginar özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen sağlık açısında çok faydalı bir sebzedir. Bahar aylarında toplanır ,en lezzetli yeri kalbi yada kısaca orta bölümüdür. Çeşitli kanser türlerinin önlenmesinde, bağışıklık sistemi kuvvetlendirme de yardımcıdır. Detoks etkisi dolayısıyla karaciğer, mide ve sindirim rahatsızlıklarında çok faydalıdır. C, B6,B12 ,A, E,D ,K vitaminleri ile kalsiyum, demir, çinko, sodyum, potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri içerir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.