HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Zeytinyağı ve Uzun Yaşam

Zeytinyağı ve Uzun Yaşam
Zeytinyağının kalp damar sağlığı üzerindeki olumlu etkisi yıllardan beri bilinen bir gerçek ama insan sağlığı üzerindeki diğer etkileri çok bilinmiyor. Ocak 2022 de Amerikan Kardiyoloji Derneği yetişkinlerde çeşitli hastalık ve ölümlerde zeytinyağı kullanımının önleyici etkisi konulu bir makale yayınladı. Bulgular zeytinyağı ve uzun yaşam süresinin birbiriyle ilintili olduğunu ortaya çıkardı.
 
Bu aslında zeytinyağının sağlıklı doymamış yağlar, antioksidanlar ve E vitamini içerdiği göz önüne alındığında çok şaşırtıcı bir bilgi değil. Başlangıçta kalp damar hastalığı veya kanser bulgusu bulunmayan 60.500 kadın ve 31.000 erkeğin beslenme alışkanlıklarına bakılarak yapılan çalışmada, her 4 yılda bir beslenme alışkanlıkları tekrar incelenmiştir.
 
Sonuçta zeytinyağı kullanımı arttıkça toplam ve spesifik hastalığa bağlı ölüm oranı düşmektedir. Margarin, hayvansal yağlar ve ABD’de çok yaygın olan mayonez kullanımının yerini zeytinyağı aldığında ise hastalık ve ölüm riski daha da azalmıştır.
 
• Günde bir yemek kaşığından fazla zeytinyağı kullanımı kalp damar hastalıklarından ölüm riskini %19 azaltmıştır.
• Zeytinyağ kullanımı fazla olanların kanserden ölüm oranı %17 daha azdır.
• MS, Alzheimer, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklardan ölüm riski %29 azalmaktadır. Katılımcıların 10 gram / 1 yemek kaşığı margarin, hayvansal yağ ve mayonezi zeytinyağ ile değiştirdiğinde %8 ile %34 arasında ölüm riskinin azaldığı görülmüştür.
 
Diyetinize nasıl zeytinyağını dahil edebilirsiniz?
Zeytinyağı, yüksek kolestrol, yüksek kan basıncı, insülin direnci ve enfeksiyon ile savaşmaya yardımcı iken aynı zamanda iyi kolesterol /HDL’yi, cilt ve beyin sağlığını destekler .Yeni araştırmalar zeytinyağı içindeki bileşiklerin beyni genç ve aktif tutarak Alzheimer’ı önlediğini gösteriyor.
 
Her zeytinyağı aynı mı? Nasıl zeytinyağı satın alınmalı?
• Özellikle sağlıklı yaşam için tüketilmek istendiğinde ve içeriğindeki birleşenlerden maksimum fayda için soğuk sıkım ve sızma olmasına dikkat edilmelidir.
• Ambalaj üzerinde üretici ve sertifikasyon kontrol edilmelidir.
• Teneke veya cam ambalaj tercih edilmelidir.
 
Zeytinyağının kullanım ömrü nasıl arttırılır?
Zeytinyağı koyu renk cam şişede, güneş görmeyen serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Plastik ambalaj zeytinyağı kalitesini bozar.
 
Diyetinize zeytinyağı eklemenin yolları:
Günlük olarak 1 ila 3 yemek kaşığı zeytinyağının faydalarından yararlanmak için gereklidir.
 
Günlük kullanımı arttırmak için;
• Salata sosları ve marinasyon için zeytinyağını sirke veya limonla karıştırabilirsiniz.
• Yemek pişirirken kullanabilir veya yemek piştikten sonra aromasını daha iyi alabilmek için üzerine ekleyebilirsiniz.
• Izgaraları ve sebzeleri zeytinyağı pişirebilir, buharda pişirdiğininiz yemeklerin üzerine sonradan ekleyebilirsiniz.
• Makarna, pizza gibi yiyeceklerin üzerine ekleyebilirsiniz.
 
  Dizem Naturel Birinci Zeytinyağımızı Sıcak Yemeklerinizde, Kızartmalarda veya Hamur İşlerinde tercih edebilirsiniz. Ayçiçek yağını yemeklerinde kullanmak istemeyen müşterilerimiz için leziz bir alternatiftir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.