HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Tavsiyeleri

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Tavsiyeleri
Saçlarımız her boyadığımızda, fön çektiğimizde, maşa ve düzleştirici ile yüksek ısıya maruz kaldığında; plajda, denizde, klorlu havuzda yıpranır, kurur ve sonuç olarak sağlıksız bir görünüşe bürünür.
 
Diyet yapmak, stres, hastalıklar, kullanıla ilaçlar, hormonal değişimler, vitamin ve mineral eksiklikleri de saç sağlığını etkiler.
 
Kimyasal olmayan organik zeytinyağı bazlı bir saç bakımı uygulaması bütün bu etkilerin azalmasına yardımcıdır. Düzenli olarak kullanıldığında vereceğimiz zeytinyağlı bakım tarifiyle sağlıklı, parlak, bakımlı saçlara ulaşılabilir. Bu saç bakımının en önemli özellikleri tamamen doğal olması, kimyasal içermemesi ve evde mutfağınızdaki malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanabilmesidir.
 
Zeytinyağı ile saç bakımı nasıl yapılır?
Saç bakımında zeytinyağı kullanmak yeni bir bilgi değil. Zeytinyağının saça parlaklık, yumuşaklık, dolgunluk verdiği ve hatta saçı güçlendirmek için kullanıldığı yüzyıllardır biliniyor.
 
Zeytinyağ içeriğinde oleik asit, palmitik asit ve sekualen gibi maddeler bulundurur.
Bu maddeler saçın yumuşak be bakımlı olmasını sağlar.
 
Zeytinyağı ile Saç Bakımı Hazırlanışı
100 gr organik zeytinyağı,
10 damla biberiye uçucu yağı,
10 damla lavanta uçucu yağı,
3 damla limonotu yağı,

Küçük bir cam kavanoza zeytinyağı koyarız.
Sonrasında saç için çok faydalı olan biberiye, lavanta ve limon otu uçucu yağlarını ekliyoruz ve çalkalayarak karıştırıyoruz. Bu uçucu yağları ekleyerek saçlar için çok faydalı olan zeytinyağını etkisini arttırmış oluyoruz. Uçucu yağlar çok konsantre olduğu için zeytinyağı bu karışımda taşıyıcı yağ görevi görür. Yaptığınız zeytinyağlı saç bakım kavanozunu 20 dereceyi geçmeyecek bir ortamda saklayarak muhafaza edebilirsiniz. Oluşturduğunuz zeytinyağlı saç bakım karışımı doğrudan güneş ışığı görmemelidir.
 
• Biberiye yağı incelen saçlar için birebirdir. Saç büyümesinde ve saçın kalınlığının artıp sağlıklı bir görünüme kavuşmasında etkilidir. Araştırmalar biberiye yağının saçkıran tedavisinde bile faydalı olduğunu gösteriyor.
 
• Lavanta yağı anti mikrobiyal içeriği sayesinde saç kuruluğunu engeller, stresi ortadan kaldırır ve saçın uzamasına yardımcı olur.
 
• Limonotu yağı saç derisine iyi gelir ve kepekle savaşta etkilidir.
 
Zeytinyağlı Saç Bakımı Kullanımı
Karıştırdığımız yağlardan oluşan zeytinyağlı birleşimi saç diplerinden başlayarak tüm saça uygulayın. Masaj yaparak bütün saça nüfuz ettiğinden emin olun. Sonrasında saçınızı ılık bir havluyla sarın.
 
Bu şekilde 30-40 dakika bekleyin.
 
Sonra saç diplerinden başlayarak saçınızı kendi kullandığınız şampuanla fazlalık yağın gittiğine emin olacak şekilde yıkayın ve durulayın.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.