HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Organik Zeytinyağı Nedir?

26-11-2021 18:58
Organik Zeytinyağı Nedir?
 
Hayatımızın en önemli gıdalarından olan zeytinyağını organik tüketmekte çok önemlidir. Sağlığınız için bitkisel ürünlerin üretiminde bazı şartlar vardır. Organik bir Zeytinyağı için, zeytin ağaçlarının bulunduğu çiftlik alanı, atıkların olduğu sanayi bölgelerinden, şehir hayatının yüksek gerilim tellerinden uzak olması, herhangi bir tarım ilacı kullanılmaması önemlidir. Zeytinin yetiştirilmesi, ağacının iyi bakılması da buna dahildir. Kısacası Organik zeytinyağı için tüm şartlar temelden başlar.
 
Bir Zeytinyağına Organik Etiketi Koyabilmek İçin Karşılaması Gereken Şartlar Nelerdir?
 
Yağın, organik etiketi koymayı hakketmesi için, erken hasat döneminde toplanan zeytinlerden üretilmiş olması, ağacın bulunduğu arazide toprağın tamamında tarım ilacı kalıntıları olmaması, toprakta en az on yıldır laboratuvar ortamında üretilen hiç bir ilacın bulunmaması gerekir. Suni gübreler kullanmak yerine, organik hayvan gübrelerinin kullanılmasında çok önemliyken, yabani otların el ile toplanması, haşeratlar içinse ilaçlama yapmak yerine doğal yöntemler uygulanmalıdır.
 
İçme suyu ile zamanında ve yeterince sulanan ağaçlarda gerekli bakımlar yapılmalıdır. Genetiği değiştirilmiş tohumların kullanılmamasıda bu şartlardan biridir. Tüm bunlar, zeytinyağının kalitesini ve saflığını birebir etkileyen vazgeçilmez unsurlardır. %100 Organik bir zeytinyağı için yapılan bu işlemler üretimimizin bir parçasıdır.
 
Ağaçdan Zeytin Toplarken
 
Her Organik Yazan Ürüne Niçin İnanmamalıyız?
 
Sağlıklı bir zeytinyağı tüketip tüm vitaminlerini ve şifasını almak istiyorsanız, bir zeytinyağının organik olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bunu anlayabilmek için evde küçük testler yapabilirsiniz. Bunlardan birisi, zeytinyağını buzdolabında birkaç saat bekleterek donup donmadığına bakmaktır. Eğer donuyor ise bu organik bir zeytinyağıdır. Tadım yapacak olursanız, bir çay kaşığı içtiğinizde zeytinyağı genzinizde hafif yanma ve acı bir tat bırakacaktır. Tadı tıpkı zeytin yemiş gibi hissettirmelidir.
 
Zeytin meyvesinin tüm kokusunu hissettiğinizde, artık bunun organik olduğuna emin olabilirsiniz. Meyvemsi tat, yağın katkı maddesiz ve güzel, doğru yetiştirilmiş bir zeytinin eseridir. Bir diğer seçenek ise "Organik Sertifikası" olmalıdır. Organik sertifikalı ürünler içinizi rahatlatmaya yetmesin.
 
Hangi sertifikaya güvenmemeliyiz? sorusu bir çok tüketiciyi düşündüren konulardan biridir. Sertifika firmalarına güvenebilmek için kuruluşu ve sertifikayı verebilmek için hangi şartları zorunlu tuttuğunu araştırmalısınız. 'Ecocert', bu konuda oldukça katı ve güvenilir bir kuruluştur. Satın alacağınız üründe Ecocert sertifikasının olması gönül rahatlığıyla tüketilebilir demektir.
 
Organik Naturel Sızma Hediyelik Zeytinyağı
 
Ecocert Sertifikasının Farkı Ve Önemi Nedir?
 
Ecocert, Fransa'da 1991 yılında kurulmuştur. Ecocert, ürünün organik olduğunu simgeleyen bir sertifikadır. Tüm dünyada kamu kuruluşları ve özel kuruluşlara tarafından bilinen güvenilir bir sertifikalandırma kuruluşudur. Ecocert bağımsız bir kuruluş olup, üst derecede denetimlerden ve bazı zorunluluk koşullarından geçen firmalara organik sertifikası vermektedir. Özellikle zeytin meyvesi gibi bir ağacın yetiştirilirken, sulanırken, ve tüm bakım aşamalarından bitiş aşamasına kadar denetlemektedir.
 
Çoğu sertifika kuruluşuna göre zorlu ve sıkı bir denetleme sistemi vardır. Çevreye gösterdiği duyarlılığı da bu maddelerin içindedir. Ecocert tarafından sertifika almak isteyen üreticilerin, ürünün içeriğinde en az %95 doğal ve bitkisel madde bulunmalıdır. Ürünlerimiz, Ecocert tarafından organik sertifika almaya hak kazanmıştır. 
 
Organik Naturel Sızma Zeytinyağı 4'lü Avantaj Paket
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.