HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Naturel Sızma Zeytinyağı Ne Demektir?

22-03-2018 17:20
Naturel Sızma Zeytinyağı Ne Demektir?

NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI NE DEMEKTİR?

Mitolojide adı ‘’ölümsüz ağaç’’ olarak bilinen zeytin ağacının meyvesinden üretilen zeytinyağı, herhangi bir kimyasal işlem olmadan meyvenin kendisinden direkt olarak üretilebilen tek yağ özelliğine sahiptir. İçeriğinde tekli doymamış yağ asitleri, fenolik bileşenler içeren yüksen oranda antioksidan özelliğine sahip. Bu içerik kolesterol metabolizmasını düzenleyerek kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
 
Çanakkale, Gülpınar - Asos yöresine ait Ayvalık (Edremit yağlık) çeşidi zeytinlerinin erken hasat edilmesiyle , soğuk sıkım (cold press) tekniği uygulanarak üretilir. En fazla %0,8 oleik asit içeriğine sahiptir. Oleik asit doğada birçok bitki yağında bulunan doymamış yağ asididir. Sıvı gliserid halinde olan doymamış yağ asitlerinin en önemlisidir. Oleik asit Omega (9) yağ asitleri içerir ve zeytinyağının bileşiminde %71-%91 oranında oleic asit bulunur. Natürel yağlar içerisinde en değerlisidir. Meyvemsi tadı ile zeytine en yakın yağ özelliğini taşır. Kendine has sarımsı ve yeşil renkte olabilir. Meyvemsilik özelliği ve aromaya sahiptir. Acılık ve yakıcılık hissedilir..Natürel sızma zeytinyağını daha çok salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde ve mezelerde kullanılmasını tavsiye ederiz.
 
Gülpınar yöresinde yetişen zeytin ağaçları kuzeybatısında bulunan Ege denizinden esen lodos rüzgarlarının etkisiyle yüksek aromalara ulaşmakta ve ürettiğimiz zeytinyağlarının muhteşem karakteristik özelliğini oluşturmaktadır. Bu karakteristik özellikler arasında meyve ve sebze kokularının (çimen, ot, enginar, badem, yeşil domates, yeşil elma ) yansıması olarak karşımıza çıkar.
 
Üretimde kullandığımız zeytinleri öncelikle kendi bahçelerimizden seçiyor ve erken hasat olmasına dikkat ediyoruz. Üretim tesisimize gelen zeytinler bekletilmeden sap ve yapraklarından ayrılarak temizlenip yıkandıktan sonra zeytinin zeytinyağına dönüşüm yolculuğu başlıyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.