HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Dalından Sofraya Zeytinin Hikayesi

13-04-2018 11:20
Dalından Sofraya Zeytinin Hikayesi

DALINDAN SOFRAYA DİZEM ZEYTİNİN HİKÂYESİ

Dizem Çiftliğinde zeytin ağaçlarımızın nisan ayında tomurcuk, mayıs ayında çiçek açmasıyla meyvesini bağlayarak hikâyemizin yolculuğu başlamaktadır. Daha sonraki süreçlerimizde zeytin bahçelerimize itinayla düzenli olarak ilaçlama yöntemlerini uyguluyoruz. Yeşil ve siyah zeytin aynı ağacın farklı zamanlarda toplanan ve farklı doğal işlemler uygulanan meyvesidir. Bir diğer deyişle yeşil ve siyah zeytin aynı ağaçta yetişir. Daha henüz tam olgunlaşmamış yeşil haldeyken toplanırsa yeşil zeytin, olgunlaşıp morarmaya başladığında ise toplanırsa siyah zeytin olur.


Ekim ayı geldiğinde artık sofralık yeşil zeytin
 hasadına başlıyoruz. Tarlalardan özenle toplanan zeytilerimizi 20 kg kasalarımıza koyarak fabrikamıza sevk işlemini yapıyoruz. Fabrikamızda zeytin eleklerimizin yardımıyla kalibrasyon (kg adeti) işlemini yaparak boyutlandırıyoruz. Zeytilerimizde seçme bant ve köylülerimiz yardımıyla, yaprak kalıntılarını, yaralı, ezilmiş ve  şekil bozukluğu olanları  temizliyoruz. Temizlendikten sonra salamura tuzlu su hazırlayıp zeytin kaplarımıza koyuyoruz. Kabımızdaki zeytilerimizi düzenli olarak (6-7 ay) takip ederek, doğal yöntemlerle olgunlaşmasını bekliyoruz. Daha sonra kaplardan zeytilerimizi çıkartarak yine seçme bant ve elle ikinci seçme-ayıklama işlemini yapıyoruz. Zeytilerimizi makinelerle çizerek, tanklarımıza koyarak, yeni salamura hazırlayarak (tuzlu-limonlu su), yapım işlemini tamamlıyoruz. Yeni salamurada 2 ay bekledikten sonra siz değerli müşterilerimize  sunuyoruz.

Zeytin

Syah zeytin için yapım süreci daha farklı yöntemlerle uygulanmaktadır. Öncelikle kasım-aralık aylarında siyah zeytin için toplama işlemi gerçekleştiriyoruz. Tarladan topladığımız siyah zeytinlerimizi 20 kg kasalarda fabrikamıza sevk ediyoruz. Yine zeytin eleklerimizle kalibrasyon işlemini yapıyoruz. Boyutlarına ayırdıktan sonra zeytinlerimizi  seçme bant ve köylülerimizin el emeğiyle  ezilmiş zeytin ve yaprak kalıntılarını temizleyerek yıkıyoruz. Sonra kaplarımıza yavaş yavaş dökerek tuzlama işlemini yapıyoruz. Tuzlandıktan sonra her hafta düzenli olarak doldurduğumuz kapları sağa-sola yuvarlayarak tamamen doğal yöntemlerle olgunlaşmasını sağlıyoruz. Zeytini tuzlayıp 2-3 ay bekledikten sonra zeytilerimizi kaplardan kasalara çıkartarak birkaç gün de kasada bekleterek havalanmasını sağlıyoruz. Havalanınca zeytilerin acılığı gidiyor ve yenilecek hale geliyor. Seçme, ayıklama ve  yağlama işlemini de yaparak siz değerli müşterilerimize cam kaplarda  sunuyoruz. Hiçbir şekilde, hiç bir ürünümüzde plastik ambalaj kullanmıyoruz.

Keyifle mutlulukla afiyet olsun. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.